Initiatieven van buurten en wijken

Diverse buurten en wijken zijn zeer actief en nemen zelf het intitatief om de buurt/wijk te verbeteren. Zo worden b.v. de pleinen/groenvoorzieningen verfraaid, of zelfs ingericht als speelvoorziening.

De bewoners moesten veel hindernissen nemen, maar uiteindelijk heeft de vastberadenheid geleid tot een prachtig resultaat.

Mocht u ook interesse hebben om uw buurt/wijk  te verfraaien, dan zullen deze personen u graag alle medewerking verlenen, Daarbij kunt u denken aan: hoe kom ik aan gelden, welke subsidies zijn er beschikbaar. Hoe kan ik dit aankaarten bij de gemeente, en nog veel meer vragen zullen zij graag beantwoorden. De telefoonnummers kunt u vinden op de lijst via menu Dorpsraad - contactpersonen. Meer indrukken van onze wijken kunt u vinden via deze site: Collecte/wijken

--- Opknapbeurt Beatrixpark in de wijk Norbertus

najaar 2010: het plantsoen op de hoek Pr. Margrietstraat/Julianastraat onderging een kleine metamorfose. Met inzet van enkele enthousiaste buurtbewoners werd er nieuwe beplanting aangebracht en werd de aanblik aanzienlijk verbeterd. zie: http://www.norbertuswijk.nl/

 

Beatrixpark opknapbeurt door burtbewoners (Klik voor een grote weergave)

--- Prijsuitreiking Kern met Pit: Buurt De Risselt

De buurtbewoners zetten zich volledig in om het speelterrein te voorzien van speeltoestellen. Zij ontvingen voor deze inzet de prijs: Kern met Pit uitgereikt. Zie onderstaand verslag.

We werden om 12.00 uur ontvangen met een lunch op het provinciehuis in Maastricht. Ieder project kreeg een tafel ter beschikking om foto's, film of iets dergelijks te laten zien over het tot stand komen van hun project.
Om 14.00 uur begon de uitreiking, 2 jury leden lazen om beurten over ieder project (totaal 28 stuks) het juryrapport voor. Karlijn van Dinther uit Sevenum zong tussendoor enkele liedjes.
In de pauze konden we onder het genot van een drankje de projecten bekijken. Onze burgemeester Cees van Rooij en wethouder Freek Selen waren ook aanwezig. Na de uitreiking konden we nog gezellig samen zijn en er stonden weer hapjes en drankjes klaar. Het was voor ons een gezellige middag en we konden naar huis met een cheque van € 1.000,-. De groengroep uit de buurt gaat bekijken wat we ermee gaan doen.

Kern met Pit (Klik voor een grote weergave)

--- Buurt Mussenbuurt

https://mussenbuurthorst.jimdo.com/

Burendag 2011 Mussenbuurt (Klik voor een grote weergave)